Dans

_DSC0497

 Lees eerst de nieuwspagina!

Dans & Beweging
In de dans & beweging heb je de vrijheid te bewegen en dansen naar eigen wens en kunnen.  We dansen vanuit de impulsen die vanuit ons binnenste opkomen, maar ook geïnspireerd door externe prikkels: muziek, beelden, woorden, verhaal, de ander. Zo te
dansen en bewegen helpt je de verbinding met je lichaam te verstevigen en het geeft je een gevoel van vrijheid en kracht. Het expressie kunnen geven aan wat in jou leeft en het samen dansen met anderen geeft vreugde.
We werken voornamelijk vanuit dans- en bewegingsexpressie en soms ook vanuit spel.
We bewegen of dansen individueel met het thema, als ook samen. Naast het zelfonderzoek dat toch altijd onderdeel is van de lessen, is ook plezier belangrijk.

 

 

We werken in themablokken van 7 lessen. Zo kunnen we steeds een thema uitdiepen. Voor 2016 – 2017 staan de volgende themablokken gepland:
Blok I. Het Lichaam in Beweging: lichaamsdelen, bewegingslagen, kracht en lichtheid, vertragen en versnellen, sensomotorische ontwikkeling en meer. (2016)
Blok 2. Chakradans: per les diepen we 1 chakra uit.
We onderzoeken de thema’s die met de 7 hoofdchakras zijn verbonden in het fysieke lichaam, in de emoties en in het denken. (2016)
Blok 3. Mijn Beweging: we kijken naar jouw authentieke manier van bewegen en de voorkeuren die je daarin herkent, we kijken naar hoe je beweging ervaart en we werken toe naar verdieping en verbreding van jouw eigen bewegingsvocabulaire. (2017)
Blok 4. Dans Natuurlijk!: in dit blok onderzoeken we hoe je zo natuurlijk mogelijk kunt bewegen, ook dansen we met allerlei thema’s uit de natuur. (2017)
Blok 5. Spelen met Dans: een aantal lessen vol spel en improvisatie. (2017)

In de agenda kun je de tijden en de data vinden.

_DSC0228

Ervaring van een deelnemer Chakradans
Elke les geniet ik weer van het dansen! Ik kom altijd vol energie weer thuis. Monique weet precies de juiste muziek bij het desbetreffende thema te kiezen en net de juiste vragen te stellen, die mij dichter bij mijzelf brengen. Ook haar warme persoonlijkheid en puurheid helpen mij om mijzelf over te kunnen geven aan het moment en de muziek. Het dansen heeft me geholpen bij een moeilijke periode in mijn leven. Het was precies wat ik nodig had! Dankjewel Monique!
Arjette

Danscoaching
Het is mogelijk op individuele basis begeleiding te krijgen in jouw eigen ontwikkelingsproces. Naar aanleiding van jouw coachingsvraag, zullen we tijdens een aantal bijeenkomsten in beweging gaan met deze vraag en de daarbij behorende thema’s. De vraag kan liggen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, beweging, problemen op het werk, relatie.

Danscoaching werkt vanuit de dansexpressie en kent invloeden vanuit de danstherapie.
Dansexpressie is een vrije manier van jezelf uiten in dans. Iedereen kan dansen. Jouw dans ontstaat vanuit wat er van binnen bij jou leeft en vanuit de impulsen die vanuit jouw thema of coachingsvraag in je opkomen.  Op deze manier doorleef je met je hele lichaam en in beweging wat er in je speelt of nieuwe dingen die je uitprobeert om in jezelf te ontwikkelen.
Juist het met je hele lichaam ervaren en doorleven van emoties, gedachten, nieuw te ontwikkelen eigenschappen en houdingen, maakt dat in het dagelijks leven de in de lichaamscellen opgeslagen ervaring hiervan gemakkelijk is op te roepen. Hierdoor is het gemakkelijker reactiepatronen, nieuwe houdingen, etc. daadwerkelijk te veranderen.
Naast het dansen vindt ook een gesprek plaats waarin jij kunt reflecteren op jouw dans.
Dit geeft een bewustwording en verdieping in het coachingsproces.

Een sessie duurt 1 uur en kost € 40,00 per uur.

Geef een reactie